Gallerier

Galleri

Österlen

Österlen

är kanske den mest älskade delen av Skåne. Här är landskapet mer böljande och mjukt och med ett lugn som bara finns just här.
Äppelträdsblommningen på våren får Österlen att explodera i en färgskala mellan vitt och rosa som syns överallt i det kuperade landskapet.

De delarna av Österlen som ligger längs havet är i mina ögon ett av Sveriges skönaste områden. De små fiskelägena ligger som ett pärlband längs kusten, och är vart och ett speciella på sitt eget sätt. Hela kuststräckan mellan Kåseberga och Åhus är en enda lång upplevelse för livsnjutare som söker lugnet och vill ha sköna naturupplevelser.

Stränderna längs denna kuststräcka är väldigt varierande mellan sten, akvariegrus, sandstrand och klippor. Under sommarmånaderna blir det sällan överbefolkat utan man kan alltid hitta sin egen plats. Man bör dock vara uppmärksam med havsströmmar när man badar och inte simma för långt ut.  

Vill man ha lite mer folkliv och restauranger kan man stanna till vid Simrishamn eller Åhus. Här är det lite mer hålligång under sommaren.